Rätt belysning ger många fördelar

En stor del av vårt arbete inkluderar belysning. Det inkluderar allt från att hjälpa hushåll med en fasadbelysning till större samarbeten kring nybyggnation. Det finns många anledningar och krav till att se över belysning. Gäller oavsett om det handlar om ett boende eller en industrifastighet.

Ett flertal ljuskällor förbjuds i EU/EES från och med 1 september 2023. Detta för att de innehåller kvicksilver och har en hög energiförbrukning. Ett exempel är lysrörsarmaturer används i till exempel källare, tvättstugor, garage, kontor, idrottshallar, skyltar och på många andra ställen.

En beräkning visar att vi i framtiden sparar cirka 42 TWh årligen inom EU. Att ersätta ljuskällorna med en LED-lösning är en investering för att minska kostnader och förbättra miljön.

Spara in på kostnader och miljö

Oredsson kan hjälpa dig med att optimera belysningen och säkerställa att de nya ljuskraven uppfylls. Vi erbjuder en översikt över befintliga belysningsinstallationer och planerar för lämpliga lösningar. Vi analyserar hur mycket sparandet blir genom att investera i nya, moderna belysningssystem.

Tre anledningar till att se över belysningen

  1. Genom att byta ut belysning så minskar du koldioxidutsläpp och giftiga ämnen.
  2. Byte till LED minskar dina el-kostnader
  3. En optimerad belysning förbättrar arbetsmiljön